of inloggen

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Wat is de juiste band voor mijn bestelwagen?

Het kiezen van de juiste bestelwagenband is niet altijd gemakkelijk. Volg onze stappenplan hieronder om uw banden te vinden. 

Stap 1. In welk jaargetijde gaat u de bestelwagenband gebruiken? 

De winter vraagt om een ander soort band dan de zomer. In totaal zijn er 3 type banden: 

Waarom is het kiezen voor winterbanden een veilige en verstandige keuze? Het antwoord ligt in de hardheid van het rubber. Rubber wordt harder naarmate de temperatuur daalt, hoe harder de band, hoe minder grip u heeft op de weg. De rubbersamenstelling van winterbanden is zachter, waardoor u een goede grip houdt bij lage temperaturen. Ten tweede biedt het profiel van een winterband meer ruimte voor de afvoer van modder, sneeuw en water. Een goede afvoer laat het risico op aquaplaning afnemen. 

Waarschijnlijk heeft u ook gehoord over de all season band. Een vierseizoenenband is een compromis tussen een zomerband en een winterband. Ondanks dat het een compromis blijft, kan het een goede oplossing zijn voor diegene die de auto alleen gebruiken voor kleine afstanden in de stad. Een bestelwagen legt gemiddeld vele kilometers af, Pneusmart raadt daarom aan om voor elk seizoen de gepaste band te monteren.

Stap 2. Wat de maat die ik nodig heb?

Om de maat van uw bestelwagenband te achterhalen kunt u uw huidige bestelwagenbanden gebruiken. Op de zijkant van de band staat een maat. Een voorbeeld van een maat is 205/55 R16 (91 V). De getallen betekenen het volgende:

  • 205 is de breedte van het loopvlak van uw band in millimeters – 205 is dus 205 mm
  • 55 is de hoogte van de band in percentage van de breedte – in dit voorbeeld 55% van 205mm
  • 16 is de velgdiameter in inch – 16” is de maat van uw velg
  • 91 is de draagkracht of lastindex – 91 is een code voor het maximale gewicht (loadindex) wat de band aankan, in dit geval 615 kg per band, dus voor twee banden per as maximaal 1230 kg.
  • V is de snelheidscodering – snelheidsindex V betekent dat deze band geschikt is voor snelheden tot 240 km per uur.

Stap 3. Uw bestelwagenband uitzoeken 

Vanwege de vaak grote (over)belasting en onvoldoende bandenspanning raadt Pneusmart aan om voor een versterkte autoband te gaan. De versterkte structuur van de band zorgt voor een mogelijke hogere spanning en een zwaardere belasting. Zoek via de onderstaande zoekfunctie naar uw bestelwagenband. In de resultaatsgpagina kunt u vervolgens filters aanbrengen als merk en prijs. 

 

Pneusmart

 

 

Tot slot nog een belangrijke tip voor uw veiligheid: Let u er op dat u altijd twee dezelfde banden op één as van uw auto heeft. In het ideale geval heeft u alle vier de banden van hetzelfde merk en hetzelfde profiel, maar het kan natuurlijk gebeuren dat u één lekke band krijgt. U kunt dan toch beter twee banden wisselen, zodat uw banden heeft die op dezelfde manier versleten zijn.

welke bestelwagenband kiezen