of inloggen

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Wat gebeurd er met de gebruikte banden?

Pneusmart is aangesloten bij Recybem, de uitvoeringsorganisatie van het Besluit beheer autobanden. RecyBem organiseert de inzameling en recycling van gebruikte autobanden. Voor iedere nieuwe band die op de Nederlandse markt komt, zamelt Recybem een gebruikte band in en verwerkt deze op een milieuverantwoorde manier. Om dit mogelijk te maken betaalt Pneusmart voor elke verkochte autoband een bepaald bedrag aan Recybem. 

Wat gebeurt er met de oude banden? 

Jaarlijks zamelt Recybem ongeveer acht miljoen gebruikte banden in en verwerkt deze voor speeltuintegels en als instrooimateriaal op kunstgrasvelden. Daarnaast wordt een vierde deel gebruikt voor loopvlak vernieuwing, waardoor de levensduur van ongeveer 2 miljoen autobanden worden verlengd. De overige gebruikte banden krijgen een alternatieve bestemming of worden verwerkt met verbrandingsovens om de energie terug uit de banden te winnen. 

Hoe worden de banden ingezameld? 

RecyBem verzamelt de banden via ontdoeners en gemeentes. RecyBEM neemt ook de verantwoordelijkheid om banden bij boeren en andere partijen op te halen, zodat we werkelijk kunnen bijdragen aan een schoner milieu. Door innovaties is het gebruik van oude banden op de boederij niet meer nodig, hierdoor liggen er op boerenerven grote voorraden banden opgestapeld die niet meer gebruikt worden. Recybem heeft hiervoor samen met LTO, land- en tuinbouworganisatie, de Inzamelingsactie Boerenbanden op gericht.

 

gebruikte banden