of inloggen

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Welke autoband past bij welke rijstijl?

Maakt u maar enkele kilometers per week, of rijdt u juist dagelijks grote afstanden op de snelweg? Heeft u een sportieve rijstijl? De antwoorden op deze vragen bepalen welke autobanden het beste voor uw auto zijn. We hebben voor u drie verschillende type rijstijl uitgewerkt. Welke rijstijl past bij u?


Ik rij voornamelijk in de stad

In de stad is de rem net zo vaak in gebruik als het gaspendaal. De vele verkeersborden, medeweggebruikers, stoplichten en splitsingen maken dat u veel remt en vervolgens weer optrekt. Deze rijstijl vraagt om twee specifieke bandprestaties:

1. Goede remprestaties op zowel droog als natwegdek.

2. Lage slijtage. Het remmen en optrekken vraagt om robuuste autobanden.

Ik rij voornamelijk op de snelweg

U maakt lange afstanden op dezelfde hoge snelheid zonder constant te remmen. Deze kenmerken vragen om drie specifieke bandprestaties:

1. Een duurzame band, in andere woorden een lage slijtage. De lange afstanden en hoge snelheid vragen veel van de banden, een goede bestendige band is dan een vereiste.

2. Een comfortabele band, de lange afstanden maken dat er meer waarde wordt gehecht aan het comfort.Comfortabele band maakt minder geluid en minder trillingen.

3. Goede remprestaties. De hoge snelheden maken de remweg van een auto een stuk langer, een band met goede remprestaties kan deze remweg zo klein mogelijk maken, wat mogelijke ongelukken kan voorkomen.

Ik heb een sportieve rijstijl

Een sportieve rijstijl vraagt om banden met uitstekende grip en handling (stuurreacties) in bochten bieden. De high-performance banden passen bij deze rijstijl. 

rijstijl autoband