of inloggen

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Online banden kopen

Wie koopt er nou (niet) autobanden online?

Jip stapt in de auto. Klaar om de werkweek te beginnen. Hij start de motor. Niet alleen de motor start, ook een rood waarschuwingslampje gaat aan. Laat de werkweek nog maar even op zich wachten, Jip gaat eerst naar de garage. Eenmaal aangekomen bij de garage loopt de automonteur hem al tegemoet. “Nou ik weet niet wat de reden van uw bezoek is, maar 1 ding is zeker, u bent toe aan nieuwe autobanden.“ zegt de automonteur. De automonteur kan best gelijk hebben. Laat Jip nu net gehoord hebben dat je banden beter online kan kopen. Voordelig, handig en meer keuze! Ha. Maar hoe koop je autobanden online?

STAP 1 Kiezen tussen winterbanden, zomerbanden of all seasonbanden

Jip zal eerst moeten bepalen welke type banden hij gaat aanschaffen: zomerbanden, all seasonbanden of winterbanden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen winter- en zomerbanden omdat de temperatuur invloed heeft op de hardheid van het rubber van de autoband. Hoe lager de temperatuur, hoe harder de banden. Harde banden geven minder grip op de weg. De samenstelling van het rubber is daarom anders bij winterbanden dan bij zomerbanden, dit om een goede grip te houden!

Aparte banden voor de zomer en winter betekent wel één maal per jaar de banden wisselen. Jip heeft daar eigenlijk niet zo veel zin. En hiervoor bestaat er een compromis: de all seasonband.  Alhoewel dit in sommige situaties een goede oplossing kan zijn, blijft het een compromis. Jip rijdt eigenlijk alleen van huis naar werk en blijft in de stad. Mocht Jip echt in wintersweer terecht komen, dan gaat hij zonder probleem met het openbaar vervoer. Het is namelijk wel zo dat je de kwaliteiten van een winterband zeker mist tijdens winterweer. 

banden online kopen


 

STAP 2 Achterhalen welke maat autobanden

De maat van de band is af te lezen op de huidige band. Op de zijkant van de band staat een maat, Jip zijn combinatie is 205/55 R16 (91 V).

Wat betekenen die cijfers eigenlijk?

205 is de breedte van het loopvlak van de band in millimeters – 205 is dus 205 mm

55 is de hoogte van de band in percentage van de breedte – 55% van 205mm

16 is de velgdiameter in inch – 16” is Jip zijn velgmaat

91 is de draagkracht of lastindex – 91 is een code voor het maximale gewicht (loadindex) wat de band aankan, in dit geval 615 kg per band, dus voor twee banden per as maximaal 1230 kg. Deze code mag hoger zijn, maar niet lager dan aangegeven.

V is de snelheidscodering –deze band geschikt is voor snelheden tot 240 km per uur.

banden online kopen


 

STAP 3 De banden vinden op Pneusmart.nl 

Jip gaat naar de homepage Pneusmart en vult het volgende in: 

banden online kopen

 


STAP 4 Het merk band kiezen

Nadat Jip zijn bandenmaat en all seasonband heeft ingevuld komt er een lijst met alle mogelijke producten die Pneusmart aanbiedt. Vervolgens maakt Jip een selectie op kwaliteit, prijs of op merk. De snelheidscode staat net als de bandenmaat op uw huidige band. Vervolgens kunt u een merk kiezen, of een onderscheid maken tussen premium, quality of een budget merk. 

banden online kopen

Het Europees bandenlabel brengt Jip ook verder op weg. Op dit bandenlabel ziet Jip direct hoe goed een band presteert op het gebied van brandstofverbruik, grip op nat wegdek en lawaai. Dit is een goede indicator, maar natuurlijk zijn er nog veel meer criteria waarop een band beoordeeld moet worden, daarom kijkt Jip ook naar de bandentesten.

Uiteindelijk gaat Jip voor 4 Michelin Crossclimate banden. Hij laat deze 4 banden leveren bij een aangesloten bandenmonteur.

Jip betaalt een voordelige prijs voor de banden en hoeft geen verzendkosten te betalen. Binnen 48 uur levert Pneusmart de banden gratis bij de door Jip gekozen bandenmonteur. Zodra de banden zijn ontvangen brengt hij zijn auto, de banden worden gemonteerd en zo kan Jip weer even vooruit!