of inloggen

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Test Motorbanden 2016

motorbanden test 2016

Het aanbod van motorbanden is groot en divers. Het is daarom lastig om te weten welke banden u het beste kan aanschaffen. Om u te helpen hebben we de uitslagen van het Duitse motorblad Motorrad op een rijtje gezet.

Het gezaghebbende blad Motorrad beoordeelt al meer dan 100 jaar motorbanden. Elke motorband wordt getest met de Honda CB 1000 R op verschillende ondergronden om te kunnen bepalen hoe de band presteert op grip, stabiliteit, handling, stuurprecisie en slijtage. In 2016 vond de test plaats op de testbaan van Goodyear in het Franse plaatsje Mireval.

De beste motorbanden 

1. Metzeler Roadtec 01

2. Dunlop Roadsmart III

3. Continental Road Attack 2 Evo

4. Michelin Pilot Road 4

 


 

1. Metzeler Roadtec 01

motorbanden test 2016

 

Op de snelweg presteert deze motorband heel goed door zijn extreem snelle respons. Zelfs op hoge snelheden blijft de banden veel stabiliteit bieden. De band laat u verrassen met zijn extreem hoge wendbaarheid.

Op nat wegdek heeft de Metzeler Roadtex 01 de beste grip. Ook op hoge snelheden laat deze band u veilig voelen door een goede grip en remprestaties.

Conclusie De motorband Metzeler Roadtec 01 is leider op het gebied van tour prestaties: sportief, wendbaar met extreme grip op nat wegdek.


 

2. Dunlop Roadsmart III

motor banden test 2016

 

De Roadsmart 2 scoorde gemiddeld op handling en stuurprecisie, dit is bij de Roadsmart 3 een stuk verbeterd. De omtrek van de band is verandert is de stuurprecisie toegenomen, echter kan hij het niveau van de Conti niet halen.

Op nat wegdek verslaat de Dunlop Roadsmart III de voormalige regengod Pilot Road 4 van Michelin. De motorband biedt veiligheid door zijn goede grip en remprestaties.  

Conclusie De motorband Dunlop Roadsmart III is een nauwkeurige en stabiele motorband met goede prestaties op nat wegdek. Deze motorband is een echte aanrader voor touring motorrijders in alle weersomstandigheden.


 

3. Continental Road Attack 2 Evo

motor bandentest 2016

 

De Continental Road Attack 2 Evo scoort weer extreem goed op wendbaarheid en stuurprecisie. De motorband scoort iets lager op de rechtstabiliteit en bij het remmen in schuine stand.

De prestaties op droog en nat wegdek blijven goed, maar de Dunlop en Metzeler hebben deze motorband ingehaald. Voornamelijk de prestaties in schuine stand zijn ingehaald door de concurrentie.

Conclusie De stabiliteit en handling van deze motorband zijn uitmuntend. Deze motorband scoort erg goed bij het sportief rijden. De concurrentie rijdt echter voorop, als het om de prestaties op nat wegdek gaat.


 

4. Michelin Pilot Road 4

motor banden test 2016

 

Helaas op de vierde plek, maar alsnog scoort deze motorband heel goed op de snelweg. De band heeft een goede hechting met het wegdek en reageert snel. De motorband laat het een beetje afweten op stabiliteit op hoge snelheden, het is de concurrentie die daar beter op scoort.

Op nat wegdek presteert de band goed, echter presteren de Metzeler Roadtex 01 en Dunlop Roadsmart III duidelijk beter vanwege een betere grip.

Conclusie In deze test, de Road 4 kan de concurrentie niet aan op nat wegdek. De band blijft een goede all-rounder, maar laten sterkere resultaten zien.