of inloggen

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Hoe sla ik mijn banden op?

Wat is de beste manier om mijn banden op te slaan?

Wanneer het seizoen verandert, is het tijd om uw banden te wisselen. Het is hierbij belangrijk om de banden die u niet gebruikt goed op te slaan. Bij het juist bewaren van banden zijn er een aantal zaken om in de gaten te houden. Het verouderingsproces van uw banden wordt namelijk beïnvloed door twee belangrijke factoren: warmte en blootstelling. U kunt de levensduur van uw banden verlengen door deze invloeden te verminderen. We hebben voor u enkele tips voor het opslaan van banden hieronder verzameld:

 • Wanneer uw auto voor langere tijd stil staat is het belangrijk om het gewicht van uw banden te halen. Dit kunt u doen door uw voertuig te laten rusten op steunen. Mocht dit voor u niet mogelijk zijn dan wordt geadviseerd om de bandenspanning te verhogen met 25% en de auto elke drie maanden te verplaatsen om verzakking te voorkomen.
 • Langdurige inactiviteit is schadelijker voor uw banden dan uw banden in beweging te houden, dit houdt namelijk het rubber compound flexibel.
 • Houdt de banden zoveel mogelijk uit direct zonlicht. De ultraviolette stralen van de zon en de stralingswarmte zijn namelijk schadelijk voor het rubber.
 • Voor het opslaan reinig elke band met een bandborstel, water en zeep om zo remstof, vuil en vet te verwijderen
 • Plaats elke schone en droge band in zijn eigen grote ondoorzichtige, luchtdichte plastic zak. Voorkom vocht, verwijder zoveel mogelijk lucht als mogelijk is en sluit de zak, op deze manier wordt olie verdamping voorkomen.
 • De speciale Seasonal Tire Totes zijn geschikt om uw banden te beschermen tegen vuil maar zijn niet luchtdicht. De aanbevolen oplossing zou zijn om elke schone band te plaatsen in een luchtdichte plastic zak en vervolgens te verzegelen met een Tire Tote.
 • Plaats de banden op een koele, geventileerde, droge plaats. Het is beter om de banden op te slaan in een droge kelder of geklimatiseerde werkplaats dan in een standaard garage, berging, warme zolder of buitenhuis. Terwijl de kelder en werkplaats vrij constant klimaat heeft, hebben de typische garage, schuur, zolder en buitenlocatie vaak te maken met wisselende temperatuuromstandigheden.
 • Houd de banden uit de buurt van ozon, elektrische motoren met contactborstels genereren ozon.
 • Wanneer u white wall banden heeft met witte indicaties heeft dan wordt aangeraden om de witte gedeeltes op elkaar te leggen zodat het zwarte rubber niet kan afgeven op het wit.
 • Banden voorzien van een binnenband moeten half leeggelopen worden voordat u ze opslaat.
 • Het stockeren van gemonteerde banden: het opslaan van banden op velgen is beter dan het opslaan van gedemonteerde banden. Er wordt geadviseerd om de banden op de zijkant te stockeren en dus niet verticaal. U heeft ook de mogelijkheid om de banden met velgen op te hangen. Het is belangrijk om de banden af en toe om te draaien of te verhangen om zo verzakking te voorkomen.
 • Het opslaan van gedemonteerde banden: om vervormingen te voorkomen moeten de banden verticaal opgeslagen worden, dus niet opgestapeld op hun zij en niet hangend.
 • Noteer op de band op welke plek hij gemonteerd was: linksachter, rechtsvoor, rechtsachter of linksvoor.

Wanneer u de banden niet goed bewaard kunnen de banden schade oplopen. Er zijn een aantal banden die extra risico lopen:

 • Verzakking komt vaker voor bij banden met een smal profiel
 • De aanbevolen bandenspanning dient toegpast te worden bij banden die op velgen gemonteerd zijn.
 • Door de elastische eigenschappen van het rubber bij een high performance band met een hoge snelheidsindex komt verzakking tijdens opslag vaker voor.

Al deze tips zullen het verouderingsproces van uw banden niet tegengaan, maar zullen het proces duidelijk vertragen.