of inloggen

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Het monteren van de banden

Pneusmart raadt u aan om de banden niet zelf te monteren maar deze handeling over te laten aan een montagepartner. Onze montagepartners kunnen de banden wisselen, uitlijnen en balanceren.

Het monteren van de banden is ingewikkelder dan men denkt. De montagepartner houdt met vele punten rekening, zoals:

1. De kenmerken van de banden (profiel, maten (breedte, hoogte, diameter), snelheids- en laadindex) en bijzonderheden als run-flat, smalle zijwangen, zelfdichtend rubber.
2. Het controleren van mogelijke afwijkingen aan de buiten- en binnenzijde van de band.
3. Het demonteren van de oude banden, het uitlijnen, de juiste bandenspanning aanbrengen, het vervangen van het ventiel en dat allen met in het achterhoofd de montage-instructies als draai- en montagerichting.

Als u slecht één band vervangt is het belangrijk dat deze nieuwe band over hetzelfde profiel, maten en laad- en snelheidsindexen beschikt als de andere drie banden. Het slijtageverschil van de band op dezelfde as mag niet meer 5 mm bedragen.

Als u twee banden vervangt is het verstandig om de banden op de achteras te laten monteren. De voorbanden slijten wellicht sneller dan de achterbanden, maar vele tests hebben uitgewezen dat de vooras beter onder controle is te houden dan de achteras. Door de nieuwe banden aan de achteras te monteren verhoogt u uw veiligheid op de weg, voornamelijk in bochten op natte wegen. 

Een laatste tip is om het ventiel op tijd te laten vervangen. Het ventiel verzekert de bandenspanning en is daarom belangrijk om te controleren.