of inloggen

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Autoband met een witte rand

 witte randen banden

Onder de autoliefhebbers bestaat er een trend die nooit zal doven: de liefde voor de oldtimer. Het maakt niet uit hoeveel luxe snufjes zijn toegevoegd aan de moderne auto: er is niets zo ontspannen als een ritje in een klassieker. De elegantie van een oldtimer sterft nooit.

Een populair onderdeel van de oldtimer is de autoband met de witte rand. De eerste autobanden werden volledig gemaakt van wit rubber. Het witte materiaal had echter geen hoge weerstand, waardoor zwart roet werd toegevoegd en er alleen een witte rand overbleef. De autoband met de witte rand komt niet voor bij de moderne auto's, maar er zijn genoeg oldtimers in omloop waar een autoband met witte rand voor een vleugje stijl en glamour zorgt. 

Zie hieronder een lijst van veelgestelde vragen over de banden van een oldtimer:

Kan ik oude binnenbanden in nieuwe banden laten monteren? 

Nee. De oude binnenbanden sluiten niet goed aan bij de vorm van de nieuwe buitenbanden, waardoor de kans groot is op beschadigingen. Bij de aanschaf van nieuwe banden zult u dus ook nieuwe binnenbanden moeten aanschaffen. 

Wat is het verschil tussen een orgineel witte zijwand en geplakte witte ringen? 

Een autoband met een origineel witte zijwand is gevulkaniseerd tijdens het productieproces. In tegenstelling tot de geplakte witte ringen, blijven deze autobanden er mooi uitzien na contact met een stoeprand. Het is zeker af te raden om witte ringen te plakken op radiala banden, aangezien de flexibele wanden hiermee worden beschadigt. Ook belangrijk om te weten is dat het schoonmaken van witte randen om speciale schoonmaakproducten vraagt. 

Kan ik de originele diagonaal banden vervangen met radiaal banden? 

Ja, dat kan. Let alleen wel op dat u geschikte velgen aanschaft die de krachten goed verdelen en verhoog de luchtdruk met zo'n 0,3 tot 0,6 bar ten opzichte van vergelijkbare diagonaal banden. De hogere luchtdruk compenseert de flexibele zijwanden van de radiaal banden. 

Ik heb een oldtimer gekocht en de banden zijn 15 jaar oud maar zien er nog goed uit. Kan ik hier op rijden? 

Nee. De status van de banden hangt niet alleen af van het onderhoud, maar ook aan de leeftijd van het rubber. Het rubber van banden ouder dan 10 jaar is uitgedroogd, waardoor het sterk wordt afgeraden om te rijden met banden onder dan 10 jaar.  

Hoeveel bar is de luchtdruk in "psi"?

Psi betekent Pond per vierkante inch en is de luchtdrukmaat voor Amerikaanse en Britse auto's. U kunt Psi omrekenen naar bar door de Psi-waarde te vermenigvuldigen met 0,06985. 

Welke banden voor 2CV?

Er zijn twee bandenmaten mogelijk voor het lelijke eendje van Citroen: 125R15 en 135R15. Lees hier meer over de 2CV

 

Oldtimer evenementen

Voor de liefhebbers van de klassieke auto's worden er meerdere activiteiten per jaar georganiseerd. Tijdens deze activiteiten kunt u andere klassiekers bekijken en andere oldtimer liefhebbers ontmoeten.  

Vind hier de kalender met alle oldtimer evenementen in 2017. 

 

Motorrijtuigenbelasting vrijstelling

Er bestaat een vrijstelling motorrijstuigenbelasting voor oldtimers ouder dan 40 jaar. U hoeft geen motorrijtuigbelasting te betalen als uw oldtimer minimaal 40 jaar geleden voor het eerst in gebruik is genomen. De datum 1e toelating op uw kentekenbewijs is dan minimaal 40 jaar geleden.