of inloggen

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

ANWB all season bandentest 2016

Ook wij bij Pneusmart raden het aan om uw bandenkeuze te laten beїnvloeden door de onafhankelijke ANWB autobandentest. Elk jaar voert ANWB onafhankelijke tests uit op verschillende autobanden. ANWB waarborgt de onafhankelijkheid door de banden anoniem te kopen bij handelaren of via het internet. Op deze manier is ANWB er zeker van dat ze banden test die de consument koopt en niet speciaal behandelde banden. 


  

ANWB All seasonbandentest 2016

ANWB testte zeven all seasonbanden met de bandenmaat 205/55 R16V. ANWB raadt twee all seasonbanden aan, de Michelin CrossClimate en de Vredestein Quatrac 5

 

De Michelin Crossclimate

De Michelin Crossclimate komt als grote winnaar uit de bus. De prestaties in zomerse omstandigheden zijn vergelijkbaar met een zomerband. De slijtage is net als het brandstofverbruik zeer laag. De prestaties tijdens winterse omstandigheden, aan de andere kant, zijn niet zo goed als een echte winterband, maar scoort zeker voldoende. Voornamelijk op besneeuwd wegdek haalt de Crossclimate niet het hoge niveau van een winterband. Michelin noemt de Crossclimate geen all seasonband, maar een zomerband met winterse eigenschappen. ANWB bevestigt deze uitspraak met de test. 

Deze band is getest in de maat 205/55 R16V. ANWB geeft aan dat deze maat geschik is voor auto's als de  Audi A3 en A4, BMW 1-serie en 3-serie, Ford Focus, Opel Zafira, Peugeot 2008, 307 en 308, VW Golf, Touran en Passat.

Meer weten of overtuigd? Vind hier de Michelin Crossclimate bij Pneusmart.

 

De Vredestein Quatrac 5 

Naast de Michelin Crossclimate raadt ANWB de Vredestein Quatrac 5 aan vanwge de voldoende score tijdens zomerse als winterse omstandigheden. ANWB geeft aan een zesje te geven aan Quatrac 5, tegenover een ruime 7 voor de Crossclimate. Deze all seasonband scoort echter wel beter op sneew. De Vredestein scoort net als de Michelin geen onvoldoende op een onderdeel en wordt daarom aangeraden door ANWB. 

Deze band is getest in de maat 185/65 R 15 T. ANWB geeft aan dat deze maat geschik is voor auto's als de Audi A3 en A4, BMW 1-serie en 3-serie, Ford Focus, Opel Zafira, Peugeot 2008, 307 en 308, VW Golf, Touran en Passat.

Meer weten of overtuigd? Vind hier de Vredestein Quatrac 5 bij Pneusmart.

 

 ANWB sluit de test echter af met de volgende zin, waar wij ons van Pneusmart volledig bij aansluiten:

Wie optimale prestaties in zomer én winter wil is het beste af met goede zomer- en winterbanden. Maar in een vlak land als Nederland, met relatief milde winters en weinig sneeuwdagen, zijn de met 3 sterren geteste (aan te raden) all seasonbanden een veilig alternatief.