of inloggen

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Alles over de band

De band bepaalt uw veiligheid op de weg. Het is daarom belangrijk om de juiste banden aan te schaffen, maar met zoveel verschillende maten en soorten kan dat lastig zijn. Om u te helpen heeft Pneusmart alle informatie op een rijtje gezet. Blijft u vraag onbeantwoord, dan helpen wij u graag telefonisch verder via 020 – 8084794.

 

Pneusmart

Welke autoband is juist voor uw auto?

Bandenmaat & Markeringen
De allereerste stap is het weten welke bandenmaat u nodig heeft. Deze maat is te vinden op uw huidige banden. Lees hier verder waar u de bandenmaat kunt aflezen. Ook bestaan er veel verschillende markeringen die de eigenschappen van de band toelichten. Zie hier een overzicht van de markeringen voor auto's. 

Bandensoort
Naast de verschillende bandenmaten is de autoband in verschillende soorten verkrijgbaar. Zo zijn er verschillende weertype banden als zomerbanden, winterbanden en all season banden. Uw rijstijl en auto bepalen welke banden geschikt zijn. Zo zijn er aparte banden voor de 4x4 auto en SUV. Hier kunt u verder lezen welke soorten banden er bestaan en wat de voor- en nadelen zijn per band.

Rijstijl 
Uw rijstijl bepaalt wat voor soort band u nodig heeft. Rijdt u in de winter richting de bergen of gebruikt u de auto alleen om kleine afstanden af te leggen in de stad? Hier vindt u alle informatie over welke autoband past bij welke rijstijl.  

Wat kosten autobanden
Het prijskaartje van een autoband is afhankelijk van de bandenmaat, soort band en kwaliteit waar u naar op zoek bent. De premium merken (A-merken) zoals Michelin en Continental produceren autobanden van de hoogste kwaliteit. Deze autobanden bieden meer comfort, veiligheid en hebben een langere levensduur. Afhankelijk van uw rijstijl kunnen ook quality of budget merken een mogelijkheid zijn. Hier leest u meer over de verschillende soorten merken en haar prestaties.

Bandentest
Elk jaar voeren verschillende organisaties onafhankelijke bandentesten uit. De banden worden getest op verschillende punten, zoals prestaties op nat en droog wegdek, rolweerstand, slijtage en geluidsproductie. Lees hier meer over de verschillende bandentests en haar resultaten.

 

Ga direct naar:

 

 

 


Technische kennis over de autoband

Wetgeving
In de bandenwetgeving staan meerdere regels vastgelegd over waar uw autoband aan moet voldoen. Zo bestaat er een minimum profieldiepte en een geluidsnorm. In Nederland bestaan er nog geen verplichtigen wat betreft winterbanden. In andere landen zoals Duitsland echter wel. Lees hier over de bandenwetgeving in Nederland en het buitenland.

Banden technologie
Sommige bandenfabrikanten voeren al dicenia onderzoek uit naar het verbeteren van de autoband. Het resultaat is dat de banden steeds veiliger worden en langer mee gaan. Lees hier meer over verschillende bandentechnologieën.

Geschiedenis
Het wiel heeft een grote geschiedenis die helemaal terug gaat naar rond 3500 v. Chr., waar men boomstammen of ronde stenen gebruikten om grote voorwerpen te vervoeren. De lage rollende wrijving van het wiel maakt het verplaatsen van zware voorwerpen eenvoudiger. Lees hier meer over de geschiedenis van het wiel.

 

Ga direct naar:

 

 

Het monteren & het onderhoud van de autoband

Na het ontvangen van de autobanden kunnen de banden gemonteerd worden bij verschillende montagepunten waar Pneusmart mee samenwerkt. Vind hier alle informatie over het monteren en over de onderhoud van de autoband.

 

Ga direct naar:

 

 

Aanbiedingen Autoband

 Vind hier de aanbiedingen van autobanden. 

Alles over de autoband