of inloggen

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

4x4 banden

off-road 4x4 banden

Off-road banden worden ook wel 4x4 banden genoemd en zijn speciaal ontwikkeld voor SUV’s met een vierwielaandrijving. Het kunnen zowel zomerbanden als winterbanden zijn. Off-road banden hebben in vergelijking met ‘normale’ autobanden een grovere profiel en daardoor meer grip op onverharde wegen. De speciale rubbersamenstelling van de 4x4 banden zorgt voor vermindering slijtage op onverharde wegen en produceert minder geluid op verharde wegen. Daarnaast beschermt de speciale rand de velgen tegen beschadigingen. Het rijden op nat, zanderig, modderig en rotsachtig terrein is met de 4x4 banden veiliger dan ooit.

Degene die ervoor kiezen om een jeep te rijden weten hoe belangrijk het is om veilige lichte maar robuuste banden te monteren die geschikt zijn voor alle soorten wegdek. Naast de veiligheid let de bestuurder van een off-road voertuig ook op het rijcomfort en andere specifieke eigenschappen van de band. 4x4 banden zijn er in verschillende maten, modellen en doeleinden. Zo zijn er bijvoorbeeld banden die ontwikkelt zijn om 50% van het gebruik op normaal wegdek te rijden en 50% off-road. Andere banden zijn voornamelijk ontworpen om off-road te rijden en vice versa. Het kiezen van de juiste banden met het juiste profiel is daarom erg belangrijk. Zo is er voor elk type bestuurder een geschikte band.

Prestaties off road banden

1. Geoptimaliseerd voor extreme oppervlakken als zand, modder, rotsachtig terrein en nat wegdek. 
2. De hechting met het wegdek is optimaal. 
3. Grotere weerstand tegen schokken door de twee of drie beschermlagen - hoge weerstand tegen vervorming. 
4. De structuur van de band (drukverdeling, gebruikte materialen, profiel, versterkingen) zorgt voor optimale controle in verschillende weersomstandigheden zoals regen, kou, hitte en sneeuw.
5. De tractie is van uitstekend niveau. 
6. De versterkte lamellen garanderen optimale prestaties in de regen.

Welke 4x4 banden moet ik bestellen? 

4x4 banden hebben twee onbetwistbare prioriteiten: veiligheid en prestaties. Hier vindt u de belangrijkste categorieën banden voor 4x4 auto’s.

4x4 banden road

 

4x4 banden road

Deze banden zijn ontwikkeld voor auto’s met vierwielaandrijving die niet echt off-road gaan. De bestuurder van de 4x4 road reist voornamelijk in de stad of op de snelweg. Hij rijdt nauwkeurig en maakt afstanden op lange rechte stukken met niet teveel bochten. Als u voornamelijk in de stad rijdt, is het belangrijk dat de banden goed scoren op remweg en slijtvastheid. Voor op de snelweg zijn remprestaties en slijtvastheid ook belangrijk, maar ook comfort, aangezien u lange afstanden maakt. Er bestaan verschillende soorten SUV van klein tot groot, lees hier meer over de verschillen en vind de bijpassende autobandenmaten

4x4 banden SUV 

 

4x4 banden SUV

Met een agressief design is deze band perfect geschikt voor off road. Versterking in structuur en zijwand zorgt ervoor dat de band geen problemen heeft met zwaar gewicht. Het zijn banden die efficiënt presteren op normaal wegdek en tevens goede prestaties biedt op onverhard terrein. De banden worden gekenmerkd met de H/T codes en S/T, waarbij de verdeling 100 tot 80% weggebruik en 0 tot 10% op terreingebruik is. 

 

4X4 banden mix SUV

 

4x4 misto SUV

Banden geschikt voor de 4x4 SUV, aangeduid als all-terrain, worden gekenmerkt met de ATR codes, AT2 en A / T. De verdeling loopt van 60% tot 50% weggebruik en 40% tot 50% terrein. Het loopvlak is diep uitgesneden en heeft een agressief ontwerp om een goede stabiliteit te verzekeren in de bochten op zowel terrein als op de weg. 

 

Off-road 4x4 banden

 

off-road 4x4 banden

De categorie banden off road zijn voornamelijk geschikt voor routes op onverharde wegen. De banden hebben de MTR codes M / T (modder - terrein, geschikt voor modderig terrein) en een verdeling van 30% tot 20% weggebruik tot 70 tot 80% terrein. De grote blokken (tot wel 17mm) zorgen voor optimale prestaties op extreme oppervlakken. De zijwanden en de structuur zijn versterkt.